Mε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτώσης ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου «Malavetas», κάνει αναδρομή στο τραγικό γεγονός της 13ης του Οκτώβρη το μακρινό 1955, όταν 40 άνθρωποι πνίγηκαν από τη μεγάλη πλημμύρα που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης του Βόλου.
Ο τότε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, Παρίσης Τσιγαρίδας μπήκε με ηρωισμό μέσα στον χείμαρρο δεμένος με ένα σχοινί από τη μέση του και έσωσε δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Αναλυτικά η ανάρτηση των «Malavetas»:
13 Οκτωβρίου 1955.
Μετά από πολυήμερη έντονη βροχόπτωση, ο Άναυρος κατέβασε με ορμή μεγάλη ποσότητα νερών. Στη στροφή της κοίτης του, στο ύψος της οδού Καραϊσκάκη, το πρανές δεν άντεξε, έσπασε και ο χείμαρρος άλλαξε πορεία μετατρέποντας σε ποτάμια τις οδούς Καραϊσκάκη, Περαιβού και Νικοτσάρα. Μεγάλη πλημμύρα έπληξε και τη Νέα Δημητριάδα.
Τραγικό αποτέλεσμα! Πάνω από σαράντα άνθρωποι πνιγμένοι. Και θα ήταν περισσότεροι, αν ένα πραγματικό παλικάρι, ο αείμνηστος Παρίσης Τσιγαρίδας, τερματοφύλακας, τότε, της ιστορικής και ηρωικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, δεν τολμούσε να επέμβει με κίνδυνο της ζωής του. Ο Παρίσης, δέθηκε με σχοινί από τη μέση του και την άλλη άκρη του την έδεσε σε ένα δέντρο. Έπεσε μέσα στα ορμητικά νερά του οργισμένου Αναύρου και άρπαζε όσους ο χείμαρρος κατέβαζε και τους έσωζε. Ήταν αρκετοί οι διασωθέντες, σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, πάνω από σαράντα άτομα.
Ο δήμος Βόλου για να τιμήσει τον ήρωα παίχτη του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε το όνομά του σε δρόμο στη Νέα Δημητριάδα.