ΑΕΛΒουτυρίτσας: «Θυμίζει Καραπιάλη ο Πινακάς – Πρέπει να κάνει πολλά παιχνίδια στην ΑΕΛ»

Avatar for Regista Team Regista Team17/11/2020
https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/11/voutiritsas.jpg

Μια παλιά δόξα της ΑΕΛ, κυπελλούχος και πρωταθλητής Ελλάδος με τα χρώματα των βυσσινί, ο Θοδωρής Βουτυρίτσας, μίλησε στο sportdog για το ταλέντο  της ΑΕΛ, τον Δημήτρη Πινακά, τον οποίο χαρακτήρισε νέο Καραπιάλη, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να κάνει πρώτα πολλά παιχνίδια στη Λάρισα για να είναι έτοιμος για να πάρει μεγάλη μεταγραφή.Υπήρξε προπονητής του στην ακαδημία και αναλύει ακόμη και τη θέση που ταιριάζει ακριβώς να αγωνίζεται ο Πινακάς, στην παρακάτω συνέντευξη:

“Έχει ταλέντο και… – Δικαιούται να παίξει μπάλα – Μην πάρουν τα μυαλά αέρα”

Σχεδόν πάντα έκανα ακαδημίες, έχουν περάσει πολλά παιδιά από τις ακαδημίες μου. Έχω παρατηρήσει ότι σε κάθε ηλικία υπάρχουν ταλέντα, σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις ακαδημίες. Στατιστικά όμως πολύ μικρός αριθμός αντέχει ή είναι τυχερός για να κάνει επαγγελματική καριέρα. Πριν τον Δημήτρη Πινακά, ήταν ο Τάσος Κρητικός στην ακαδημία μου, ο Δημήτρης Σουλιώτης και πολλά άλλα παιδιά. Ο Πινακάς, όπως και κάθε Πινακάς, πέρα από το ταλέντο πρέπει να έχει και τις προϋποθέσεις. Είναι στην κατάλληλη περίοδο, ο κύριος Γρηγορίου ποντάρει στα μικρά παιδιά, του έδωσε ευκαιρίες και έδειξε ότι δικαιούται να παίξει μπάλα. Αυτό είναι ένα βήμα του Πινακά. Πολλά παιδιά σε αυτή τη φάση έκαναν το πρώτο βήμα και έμειναν στο δρόμο στη συνέχεια. Δεν πρέπει στα μικρά παιδιά να τους παίρνουμε τα μυαλά, και να τους αποσπούμε την προσοχή. Να είναι τυχερος και να προπονείται καλά, γιατί θεωρώ ότι έχει πολλά χρόνια μπροστά του“, σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog ο Θ. Βουτυρίτσας.

Σε ποιον τομέα πιστεύετε ότι χρειάζεται βελτίωση;

“Αυτά τα ξέρει ο προπονητής του. Ο Δημήτρης σαν ταλέντο από την περιοχή μας, δικαιούται να παίξει μπάλα. Είναι αυθεντικό ταλέντο. Αν αντέξει μπορεί να απογειώσει την καριέρα του. Γιατί και τότε με εμάς είχαν αρχίσει πολλά παιδιά, αλλά δεν συνέχισαν όλα. Εύχομαι να είναι δυνατός”.

“10άρι ο Πινακάς – Θυμίζει Καραπιάλη – Δεν ταιριάζει σε καμία μεγάλη ομάδα γιατί…”

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο κατά την άποψή σας;

“Το είπα και στον κύριο Γρηγορίου, σε εμένα έπαιζε 10άρι. Θεωρώ ότι θα είναι ο δεύτερος Καραπιάλης. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να υπάρξει στο σημερινό ποδόσφαιρο ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Μπορεί όμως ο Πινακάς να παίξει στο 10 και ως δεύτερος επιθετικός. Θυμίζει Καραπιάλη γιατί έχει πολύ καλή τεχνική και ηρεμία, αλλά έχει και διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Βασίλη. Έχει πολύ καλή τοποθέτηση στην περιοχή”.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό, σε ποια από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες θεωρείτε ότι θα ταίριαζε;

“Δεν ταιριάζει πουθενά ακόμα γιατί δεν έχει κάνει παιχνίδια. Πρέπει να κάνει πολλά παιχνίδια στη Λάρισα, να ωριμάσει, να εμπεδώσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μετά θα πάρει τη θέση του. Τα χαρακτηριστικά του είναι παιδιού που ξέρει μπάλα και μπορεί να παίξει κοντά στην περιοχή. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι παίρνει παιχνίδια σε αυτή την ηλικία”.

Τέλος, θέλω να μου πείτε κάτι που θυμάστε από τον Πινακά, από την περίοδο που τον είχατε στην ακαδημία σας;

“Τον είχαμε βάλει στην ομάδα τη δική μας να παίξει με άνδρες, από όταν ο Δημήτρης ήταν 14-15. Έδειξε και εκεί την ωριμότητά του, που ήταν το κύριο προσόν του μαζί με την τεχνική του. Να του δώσω και μια συμβουλή: Να μείνουν όλοι έξω οι γύρω-γύρω και μόνο ο προπονητής του να είναι αυτός που θα τον καθοδηγήσει”. 

Πηγή: sportdog.gr

Κοινοποιήστε το: