Regista +Αυγενάκης: Ξεκινά η χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ στα ερασιτεχνικά σωματεία!

https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/08/AUGENAKIS.jpg

Στη χρηματοδότηση των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Υφυπουργό να δεσμεύεται ότι θα ξεκινήσει μάλιστα την προσεχή εβδομάδα.

Για την ακρίβεια είπε:

«Όλα αυτά που ανέφερα έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία στην “ανάσα” που δίνουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με το να λαμβάνεις χρήματα απευθείας.

Γιατί είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι το κράτος είναι δίπλα σου, βάζει πλάτη για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις και σε στηρίζει εμπράκτως, επιβραβεύοντάς σε για την νοικοκυροσύνη σου και την συνέπειά σου.

Με αυτή τη φιλοσοφία και σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προχωράμε, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα, στην απευθείας χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ.»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε επίσης:

➣ Τη διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα στήριξης που λήφθηκαν, τόσο στην 1η όσο και στη 2η καραντίνα, στα οποία εντάχθηκε όλη η αθλητική οικογένεια.

➣ Τα φορολογικά μέτρα και κίνητρα για σωματεία, αθλητές και προπονητές.

➣ Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 12 εκατ. ευρώ στα ερασιτεχνικά σωματεία.

➣ Τη δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων και τη δρομολόγηση Μητρών Προπονητών και Αθλητών.

➣ Την ενίσχυση του θεσμού Άθληση για Όλους και τις εκατοντάδες δράσεις του Be Active.

➣ Τη θέσπιση του ΕΟΚΑΝ και τα βήματα προόδου στην καταπολέμηση του ντόπινγκ.

➣ Την επανενεργοποίηση του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών.

➣ Τα ψηφιακά συστήματα αξιολόγησης και διαφάνειας της επιχορήγησης των Ομοσπονδιών «Χίλων» και της καταγραφής των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ελλάδας, «Πέλοπας».

➣ Το μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών.

➣ Τη συγκρότηση της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων.

➣ Τις διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, εν μέσω πανδημίας, με πιστή τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

➣ Την Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την επεξεργασία δύο κομβικών θεμάτων, τα οποία αφορούν στην Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Αθλητισμού και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Αθλητισμό.

Όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας είπε:

«Θα εθελοτυφλούσαμε αν δεν αντιλαμβανόμασταν ότι ο τομέας του αθλητισμού καταπονήθηκε σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Πρωταθλήματα σταμάτησαν, διεθνείς διοργανώσεις που με κόπο διεκδικήσαμε και προγραμματίσαμε, ανεστάλησαν, εγκαταστάσεις έκλεισαν.

Καταλαβαίνω την συναισθηματική πίεση όλων όσοι μέχρι και σήμερα αναγκάζονται να στερηθούν το δεύτερό τους σπίτι, τον χώρο που αθλούνται και να παραμείνουν στο σπίτι τους. Παρόλα αυτά, δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια για την ουσιαστική οικονομική στήριξη του αθλητισμού στο σύνολό του.

Κατά την περίοδο της καραντίνας και της 1ης φάσης και της 2ης, λάβαμε πολύ έγκαιρα και άμεσα μέτρα για την στήριξη της αθλητικής οικογένειας. Μεριμνήσαμε αστραπιαία για την ένταξη των αθλητικών σωματείων στην κοινωνική ομπρέλα αντιμετώπισης των συνεπειών από τον κορωνοϊό, με την υπαγωγή τους στους επιπλέον ΚΑΔ για τα Μέτρα Στήριξης και κατά τη διάρκεια του 2ου λοκντάουν.

Παράλληλα, τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα που εποπτεύονται από την Γ.Γ.Α., προχώρησαν σε γενναίες οικονομικές διευκολύνσεις προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, ενώ, υλοποιήσαμε πρόγραμμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και με τον ΟΑΕΔ για 599 “αθλητικές” θέσεις, σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ.

Προχωρήσαμε και σε φορολογικές ελαφρύνσεις, προς όφελος του αθλητισμού. Τα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13% από το 24%) και η φορολόγηση των εισοδημάτων των προπονητών εξομοιώθηκε με αυτή των αμειβόμενων αθλητών (στο 22% από το +45%), όσον αφορά την μετεγγραφή, την ανανέωση ή τη λύση του συμβολαίου συνεργασίας τους.

Επιπλέον, μειώσαμε το φορολογικό συντελεστή σε 22% από 45% για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, αλλά και τη μείωση του φόρου κατά 20% από 10%, επί των ποσών δωρεών προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Δώσαμε λύση σε ένα εύλογο και καίριο αίτημα πολλών ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των αθλητών τους, όπου δίνουμε τη δυνατότητα στους Δήμους για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων.»

Κοινοποιήστε το:
Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νεα απο το regista;
facebook Κάνε like στη σελίδα του regista στο Facebook
instagram Ακολούθησε το regista στο Instagram
youtube Κάνε εγγραφή στο κανάλι του regista στο Youtube

Σχετικές Αναρτήσεις