SL2 / FLΆλλα ΣπορΜπάσκετΑυγενάκης για αναδιάρθρωση, εκλογές ΕΟΚ και την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/09/aygenakis_3.jpg

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Βραδυνή” παραχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για τις εκλογές της ΕΟΚ, τη συγχώνευση της Super League 2 με τη Football League, την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα αλλά και για το Ράλλι Ακρόπολις.

• Εφαρμόζουμε όσα μας αναλογούν ως Πολιτεία στην Ολιστική Μελέτη για το ποδόσφαιρό μας, που εκπόνησαν UEFA/FIFA έπειτα από τη συμφωνία με τον Πρωθυπουργό μας πέρυσι.

• Εκσυγχρονίζουμε το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

• Ρυθμίζουμε για πρώτη φορά τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των Προπονητών και του επαγγέλματός τους.

• Περιορίζουμε με αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας τις επαγγελματικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο από τρεις σε δύο με τη συγχώνευση της Football League στη Super League 2, για να ενισχύσουμε την αξιοπιστία και την ποιότητα. Χάρις στη δική σας επιμονή το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει και πάλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πείτε μας τι να περιμένουμε τον Σεπτέμβριο στον πρώτο αγώνα;

«Τα προηγούμενα χρόνια, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και το μεγαλύτερο: την αδιαφορία της Πολιτείας. Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι μια πολιτιστική κληρονομιά για τη χώρα μας. Ένας αγώνας που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 και αποτέλεσε πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Δεν θα πω τίποτα περισσότερο πέρα από το ότι το Σεπτέμβριο θα δείτε πολλά που όχι μόνο θα σας εντυπωσιάσουν, αλλά θα σας εκπλήξουν. Θα δείτε σε αυτή τη διοργάνωση την περήφανη Ελλάδα, την Ελλάδα της ελπίδας, της δημιουργικότητας και του μέλλοντος».

 

Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποτε στην Ελλάδα και μια πίστα για Φόρμουλα 1;

 

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Επόμενο βήμα είναι η επιτυχημένη διοργάνωση του Ράλλι Ακρόπολις κι αυτό είναι εισιτήριο για περισσότερα πράγματα στο motorsport. Δεn θέλω να σας αποθαρρύνω, αλλά δε θέλω να καλλιεργήσω και ψεύτικες υποσχέσεις. Υπάρχει ένα εξαιρετικό και υπερώριμο πρότζεκτ στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας για πίστα Φόρμουλα 1 και βρισκόμαστε σε πολύ στενή συνεργασία με τους αρμόδιους για να συνδράμουμε να πάρει σάρκα και οστά».

 

Πιστεύετε ότι σε πολιτικό επίπεδο η χώρα χρειάζεται μετά την COVID εποχή μια νέα αρχή; Η κυβέρνηση πρέπει να μηδενίσει το κοντέρ και να ξεκινήσει από την αρχή το νέο της σχέδιο βασισμένο στην επόμενη ημέρα;

 

«Η αφετηρία της πολιτικής αλλαγής έγινε τον Ιούλιο του 2019. Έκτοτε, ακόμη και μέσα από τις πολλές αντιξοότητες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε σε εσωτερικό, σε διεθνές επίπεδο αλλά και σε υγειονομικό, είδατε ότι η χώρα ανταπεξήλθε με επιτυχία και σε πολλά ζητήματα καθοδηγεί στην Ευρώπη. Όπως, για παράδειγμα, η πρόταση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid. Όχι μόνο δεν χρειάζεται να μηδενίσει το κοντέρ, λοιπόν, αλλά συνεχίζουμε σε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες. Η Κυβέρνηση είναι απόλυτα προσηλωμένη στην επίτευξη των στόχων που η ίδια η κοινωνία έθεσε στις εκλογές του 2019, πολλώ δε μάλλον όταν η ίδια η κοινωνία έπειτα από δύο χρόνια συνεχίζει να επικροτεί εμφατικά τη σημερινή κυβέρνηση».

Κοινοποιήστε το:
Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νεα απο το regista;
facebook Κάνε like στη σελίδα του regista στο Facebook
instagram Ακολούθησε το regista στο Instagram
youtube Κάνε εγγραφή στο κανάλι του regista στο Youtube

Acio e Banner 1