Γ’ ΕθνικήΑρσένος: “Έχουμε διοικητική σταθερότητα, το lockdown ήρθε στην ανοδική μας πορεία”

https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/12/arsenos.jpg

Ο Στέλιος Αρσένος μίλησε σε αθλητική εφημερίδα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας του Διαγόρα Στεφανοβικείου.

Όταν πριν έναν χρόνο ερχόταν σε συμφωνία με τους ανθρώπους του Διαγόρα Στεφανοβικείου, γνώριζε καλά ότι αναλάμβανε να φέρει εις πέρας μία αρκετά δύσκολη αποστολή. Η σωτηρία στον περσινό, ιδιαιτέρως απαιτητικό 3ο όμιλο δεν ήταν απλή υπόθεση για καμία ομάδα. Εν τέλει, χάρη στην αξιέπαινη πορεία του στο διάστημα που είχαμε δράση στο πρώτο τρίμηνο του 2020, το συγκρότημα του Στέλιου Αρσένου ευτύχησε να βρίσκεται τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος τόσο κοντά στη γραμμή του υποβιβασμού, ώστε να ευεργετούνταν στην περίπτωση που θα ερχόταν μία ευνοϊκή απόφαση από τη διοργανώτρια Αρχή για εκείνες τις ομάδες που είχαν ακέραιες ελπίδες επίτευξης του στόχου τους όταν εμφανίστηκε η πανδημία.

Ο νεαρός προπονητής ανταμείφθηκε για τη δουλειά του στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, παίρνοντας εντολή το περασμένο καλοκαίρι να «χτίσει» την ομάδα που θα ήταν ανταγωνιστική και στο νέο πρωτάθλημα. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τη στιγμή που… εγκαταστάθηκε στο Στεφανοβίκειο, ο τεχνικός του Διαγόρα πραγματοποιεί σύντομη αναδρομή για λογαριασμό της «ΩΡΑΣ των σπορ», εξηγεί πως η ομάδα του «συνελήφθη» τη στιγμή του νέου lockdown στην κορυφή του 4ου ομίλου και υπενθυμίζει πως η διασφάλιση της υγείας προηγείται της επιστροφής στην αγωνιστική δράση.

«Από πέρσι που ανέλαβα την ομάδα, σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο, καταφέραμε πολύ γρήγορα, να πάρουμε αρκετούς βαθμούς, πραγματοποιώντας ουσιαστικά πορεία πρωταθλητισμού. Σε μία ανοδική πορεία για εμάς ήρθε τότε το πρώτο lockdown και ακολούθως η οριστική διακοπή, που οδήγησε στην παραμονή μας στην Κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά, ήμασταν σίγουροι ότι και αγωνιστικά θα τα καταφέρναμε. Η ομάδα ήταν στην πρώτη τριάδα συγκομιδής βαθμών στον όμιλο, στην επιμέρους κατάταξη του δευτέρου γύρου» αφηγείται στο ξεκίνημά του ο 41χρονος τεχνικός και συνεχίζει, περνώντας στα… καθέκαστα του καλοκαιριού:

«Στην αρχή υπήρχε διοικητικό πρόβλημα, καθώς δεν μπορούσε ο κ. Πρασσάς μόνος του να σηκώσει όλο το οικονομικό βάρος, όπως είχε κάνει πέρσι. Έτσι, αργήσαμε να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό. Πρώτο μέλημα ήταν η συζήτησή μας για την ανανέωση της συνεργασία μας, η οποία άλλωστε ήταν άριστη στο προηγούμενο διάστημα. Από εκεί και πέρα, η διοικητική σταθερότητα που παρείχε η διοίκηση του κ. Πρασσά έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να περιμένουν οι παίκτες που είχαν προτεραιότητα για να μείνουν και ήταν στα πλάνα μου για να αποτελέσουν τον κορμό και της φετινής ομάδας.

Πολύ γρήγορα σχεδιάσαμε την ομάδα. Πετύχαμε τελικά να κρατήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του περσινού κορμού, τον πλαισιώσαμε με νεαρά παιδιά και με κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές, δημιουργώντας ένα πολύ καλό σύνολο, ασχέτως αν το ρόστερ ήταν ολιγομελές. Αφιερώσαμε πάρα πολύ χρόνο, μοχθήσαμε, δουλέψαμε αρκετά μέσα σε ένα άριστο οικογενειακό κλίμα και με μία διοίκηση που μας παρείχε τα πάντα».

Σαφώς, δεν θα μπορούσε να μην είναι ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές του και το ξεκίνημα στη σεζόν: «Πρέπει να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την όρεξη και τη διάθεση, που είχαν, ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Ήταν κάτι, άλλωστε, που φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Από τα φιλικά είχαμε παρουσιάσει σημάδια ικανοποιητικά, ενώ και τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές πετύχαμε να είμαστε αήττητοι, αλλά και πρωτοπόροι στον 4ο όμιλο. Πέρα, όμως, από τη συγκομιδή μας, είναι εξίσου σημαντικό ότι τα αποτελέσματα ήρθαν με πάρα πολύ καλές εμφανίσεις, που άφηναν πολλές υποσχέσεις για την πορεία».

«Προέχει η υγεία»

Μετά από 45 ημέρες αδράνειας, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα σε σχέση με την επόμενη μέρα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο Στέλιος Αρσένος περιμένει με ανυπομονησία την επάνοδο στη δράση, υπογραμμίζει ωστόσο ότι πρώτα και πάνω απ’ όλα θα πρέπει να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

«Προτεραιότητα είναι η υγεία! Το ποδόσφαιρο… έπεται! Όσο υπάρχει πρόβλημα και κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας, δεν είναι εύκολο να συζητάμε για το πρωτάθλημα. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να ακούμε τους ειδικούς. Θα παίξουμε όταν μας επιτραπεί. Χρόνος θα υπάρχει να παίξουμε, αρκεί να έχουμε όλοι υγεία. Ευελπιστούμε, βέβαια, να τελειώσει σύντομα όλο αυτό και να επανέλθουμε γρήγορα στην καθημερινότητα» σχολιάζει χαρακτηριστικά και προσθέτει σε σχέση με την επαφή που διατηρείται όλο αυτό το διάστημα με τους ποδοσφαιριστές του:

«Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά. Έχουν πάρει ειδικά προγράμματα εκγύμνασης, τα οποία βεβαίως ο καθένας τους προσπαθεί να ακολουθήσει, για να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση γίνεται. Βέβαια, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Η επαφή με την μπάλα λείπει και είναι σημαντική. Νομίζω πως είναι αναπόφευκτο να μην βρίσκονται στην επάνοδο, στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν. Παρ’ όλα αυτά, προσπαθούμε για το καλύτερο, με στόχο να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για την επιστροφή». Στον επίλογο της επικοινωνίας μας, ο Στ. Αρσένος θέλησε, ενόψει των Χριστουγέννων, να ευχηθεί σε όλο τον κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου «καλές γιορτές, με υγεία και να ανταμώσουμε γρήγορα στα γήπεδα».

Δ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ – «Ώρα των σπορ»

Κοινοποιήστε το: