ΒόλοςΑμπασκάλ: “Με έπεισε το πλάνο, να χτίσουμε μια ομάδα με ταυτότητα που θα φτάσει ψηλά!”

https://regista.gr/wp-content/uploads/2021/06/abaskal.jpg

barbersalon Avra

Τις πρώτες του δηλώσεις ως νέος προπονητής του Βόλου έκανε στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ.

Ο Ισπανός τεχνικός ανέφερε για τους στόχους και τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα τα εξής:

“Συγγνώμη που δεν μιλώ ακόμα ελληνικά. Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την ευκαιρία, νομίζω ότι έχουμε την ίδια νοοτροπία και γι’ αυτό είμαι εδώ. Με έχει πείσει το πλάνο, η νοοτροπία και η φιλοδοξία που έχουμε ως ομάδα. Ευχαριστώ και τον Άκη Πέτρου, η ομάδα έχω δει πως λειτουργεί σαν οικογένεια. Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε το καλύτερο δυνατό υλικό. Δεσμεύομαι από την πλευρά μου για την καθημερινή δουλειά μου και για το πάθος που έχω. Θέλουμε οι οπαδοί μας να είναι υπερήφανοι, να ταυτιστούν με το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε ως ομάδα. Η δουλειά είναι ο μόνος δρόμος και έτσι θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για το ποδόσφαιρο και την ανθρωπότητα. Και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση που ο πρόεδρος διοργανώνει το φιλανθρωπικό τουρνουά για να έχουμε και μία πρώτη επαφή με τους φιλάθλους. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε στον κόσμο, αυτό που του έχει λείψει, την ποδοσφαιρική χαρά και τον ενθουσιασμό. Δεν θέλω να λέω πολλά λόγια, θα τα πω στο γήπεδο μέσα από τη δουλειά μου. Ευχαριστώ για την υποδοχή και τα καλά λόγια.

Έχω υποχρέωση να ανταποκριθώ στους στόχους της ομάδας και να δουλέψω σκληρά για να τους καταφέρουμε. Ο κάθε προπονητής έχει τον δικό του τρόπο, ας προέρχεται από την ίδια χώρα. Θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα με ταυτότητα που θα φτάσει ψηλά. Εννοείται ότι σέβομαι τους συναδέλφους που προηγήθηκαν, για όσα έχουν κάνει και αυτό αποτελεί πρόκληση και για εμένα.

Είμαι νέος σε ηλικία και αυτό που θέλω είναι να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Θέλω να είμαστε κυρίαρχοι του παιχνιδιού, για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Ο Βόλος σαν ομάδα θέλουμε να είναι πολύ επιθετικός. Θέλω να φορέσω από αύριο κιόλας τα ρούχα της ομάδας και να δουλέψω γι’ αυτή. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Είχα την τύχη να έχω συναδέλφους και ποδοσφαιριστής που έχουν δουλέψει εδώ και έχω καλή πληροφόρηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι εδώ για το πλάνο που έχει η ομάδα, όχι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με έπεισε το πλάνο και αυτό θα υπηρετήσω. Δεν το λέω υποτιμητικά, είμαι δοσμένος στο πλάνο. Θέλουμε όλοι να έχουν αυτή τη φιλοσοφία. Ο πρόεδρος έχει συνεργαστεί με Ισπανούς προπονητές γιατί το βλέπει με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Ο Βόλος είναι καινούρια ομάδα, αλλά έχει κάνει τη διαφορά ως τώρα. Κάποιος όταν έρχεται στην Ελλάδα μπορεί να έχει σημείο αναφοράς τις μεγάλες ομάδες. Εμάς η σκέψη μας είναι να υπηρετήσουμε το πλάνο μας και να φτιάξουμε ένα καλό μοντέλο. Θα έχω πλήρη εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο σύντομα.

Από την πρώτη συνομιλία με τον πρόεδρο, έχω επενδύσει όλο μου το χρόνο για να γνωρίσω καλά την ομάδα. Έχω δει τα επτά τελευταία παιχνίδια και μάλιστα ένα ειδικά έγινε εγγραφή για εμένα για να το βλέπω στο κινητό μου. Χάρη στην τεχνολογία έχω πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που θέλω. Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά όταν τους δω όλους από κοντά θα έχω οριστική άποψη. Όλο το προσωπικό στην ομάδα πέρα και από τον πρόεδρο δουλεύουμε πολύ καλά για το όνειρο. Κράτησαν τη βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί η νέα ομάδα, εμείς οφείλουμε να βελτιωνόμαστε και να δουλεύουμε συνέχεια.”

Acio
Κοινοποιήστε το:
Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νεα απο το regista;
facebook Κάνε like στη σελίδα του regista στο Facebook
instagram Ακολούθησε το regista στο Instagram
youtube Κάνε εγγραφή στο κανάλι του regista στο Youtube