Αμανατίδης: «Αμφισβητήσαμε αγωνιστικά τη Βέροια και εμείς και η Λάρισα»

AURA TEO
red nose1

Ο φετινός μαραθώνιος της Betsson Super League 2 βρίσκεται πλέον το δεύτερο μισό του. Το SDNA επικοινώνησε με τον Περικλή Αμανατίδη για τα όσα έγιναν στον πρώτο γύρο στον Βόρειο όμιλο, την διαιτησία, τις ανακατατάξεις που υπάρχουν στην βαθμολογία αλλά και για το αν το σασπένς που υπάρχει θα πάει μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Πως κρίνετε την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος της Super League 2 είναι καλύτερο από το περυσινό;

«Όσον αφορά την δυναμικότητα των ομάδων, επειδή είναι πιο πολλές οι ομάδες νομίζω ότι δεν είναι πιο δυνατό από το περυσινό. Υπάρχει απλά μεγαλύτερη συμμετοχή. Είναι απλά πιο πολλές οι ομάδες. Δεν είναι πιο δυνατό από το περυσινό».

Το γεγονός ότι το φετινό πρωτάθλημα γίνεται σε δύο ομίλους και όχι σε έναν είναι κάτι που σας βρίσκει αντίθετο ή όχι;

«Είναι σε δύο ομίλους με την προοπτική να γίνει ένας όμιλος. Στο τέλος της αναδιάρθρωσης αυτός θα είναι. Οπότε συμφωνώ με τον έναν όμιλο στη Β΄ Εθνική».

Έχοντας ολοκληρωθεί πλέον ο πρώτος γύρος και έχοντας μπει πλέον στον δεύτερο γύρο το πρωτάθλημα πιστεύετε ότι ο ανταγωνισμός, που υπάρχει είναι πλέον πιο μεγάλος;

«Είναι μεγάλος γιατί δημιουργεί και στην κορυφή και στην ζώνη του υποβιβασμού κίνητρο για τις ομάδες, έτσι ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός».

Τα συνεχόμενα παιχνίδια που υπάρχουν εξαιτίας των αναβολών, λόγω κορωνοϊού είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει αγωνιστική επιβάρυνση στις ομάδες. Αυτό πόσο πιστεύετε ότι τις έχει επηρεάσει;

«Εκατό τα εκατό τις έχει επηρεάσει και η αγωνιστική επιβάρυνση των ομάδων, δεν έχει να κάνει με τον κορωνοϊό. Έχει να κάνει με την απαράδεκτη καθυστέρηση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό, να ξεκινάνε οι ομάδες τέλη Οκτωβρίου και νομίζω ότι είναι η τελευταία χρονιά που έχει γίνει γιατί είναι απαράδεκτο και παίζουμε με την υγεία των ποδοσφαιριστών».

Η Βέροια είναι η ομάδα που προπορεύεται στην βαθμολογία. Υπάρχει κάποια ομάδα που να μπορεί να την απειλήσει; 

«Την Βέροια την έχουν αμφισβητήσει αγωνιστικά και η δική μας ομάδα και η Λάρισα. Αυτή τη στιγμή σίγουρα έχει ένα μεγάλο προβάδισμα. Υπάρχουν όμως δέκα αγώνες ακόμα. Δεν πιστεύω ότι είναι ακόμα σίγουρη για την πρώτη θέση. Έχει σίγουρα ένα μεγάλο προβάδισμα».

Σε σχέση με το περυσινό πρωτάθλημα το φετινό, σε τι πιστεύετε ότι υπερτερεί και σε τι υστερεί;

«Σε σχέση με το περυσινό πρωτάθλημα, το οποίο ήταν πάλι ένα πρωτάθλημα express αδικεί τις ομάδες αυτό το πρωτάθλημα. Και λόγω της καθυστέρησης, αλλά και λόγω όλων αυτών που σας έχω πει νομίζω ότι οι ομάδες, θα μπορούσαν να έχουν κάνει έναν καλύτερο προγραμματισμό, να τους βγει ο προγραμματισμός που έκαναν γιατί άλλαξαν πάρα πολλές φορές οι ημερομηνίες και τα δεδομένα του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πέφτει σίγουρα και η ποιότητα του θεάματος και της απόδοσης των ομάδων. Αυτό είναι ένα γεγονός. Εγώ θα έδινα και άλλη μία βαρύτητα, στο να γίνει μια προσπάθεια από όλες τις ομάδες, να γίνουν και καλύτερα τα γήπεδα. Αυτά θα ανεβάσουν την ποιότητα των παιχνιδιών. Σε αυτό καλύτερα να σταθούμε. Οι διαφορές σε σχέση με πέρυσι νομίζω ότι έχει να κάνει ότι είναι δύο όμιλοι και όχι ένας. Είναι πιο αμφίρροπο το πρωτάθλημα με έναν όμιλο. Είναι διαφορετικό με δύο ομίλους».

Η άποψη σας για την διαιτησία πως την βλέπετε φέτος είναι καλύτερη ή χειρότερη;

«Νομίζω ότι γίνονται βήματα μπροστά… Η τηλεοπτική κάλυψη των παιχνιδιών, το γεγονός ότι γίνεται πάρα πολύ μεγάλη ανάλυση των φάσεων, αν και δεν υπάρχει VAR νομίζω ότι έχουμε πάει ένα βήμα μπροστά. Στήριξη χρειάζονται οι διαιτητές, πίστη, εκπαίδευση φυσικά και καλύτερη αντιμετώπιση και από τις ομάδες, από όλους μας δηλαδή στο πως θα δικαιολογήσουμε και κάποια λάθη. Είναι ένα παιχνίδι και γίνονται και λάθη. Απλά πρέπει, να κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, να τα μειώσουμε όλοι. Νομίζω ότι η χρήση του VAR και στο πρωτάθλημα της Super League 2, θα ήταν μια τρομακτική εξέλιξη θετική».

Πιστεύετε ότι η ύπαρξη VAR στο πρωτάθλημα, θα είχε βοηθήσει στο να αποφευχθούν λάθη, όσον αφορά τις διαιτητικές αποφάσεις;

«Εκατό τα εκατό, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Είναι ένα εργαλείο το VAR τεχνολογικό. Είναι ο μεγαλύτερος βοηθός ενός καλού διαιτητή».

Ένα σχόλιο για τις ανακατατάξεις που βλέπουμε κάθε αγωνιστική στην βαθμολογία

«Σίγουρα ναι. Όπως παρατηρούμε στον Νότιο όμιλο, δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα. Είναι όλα ανοιχτά, και στην κορυφή, αλλά και στην ουρά. Στον Βόρειο όμιλο έχει μεγάλο προβάδισμα η Βέροια, αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι, θα γίνει μια προσπάθεια από όλες τις ομάδες. Και η Λάρισα και η δική μας ομάδα και η Νίκη Βόλου από κάτω και η Ξάνθη, ότι θα προσπαθούν να πλασαριστούν στην καλύτερη δυνατή θέση…».

Το πρωτάθλημα κατά τη γνώμη σας μπορεί να συνεχίσει να έχει το ίδιο σασπένς μέχρι το τέλος;

«Έχει σασπένς και στους δύο ομίλους και στην κορυφή και στις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή. Ναι θα συνεχίσει».

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts