Γ’ ΕθνικήInterviewsΈρικ Βαν Ντε Γουίχε: “Η κατάσταση παραμένει μετέωρη και δημιουργεί αβεβαιότητα!”

Avatar for Regista Team Regista Team18/11/2020
https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/11/Ερικ-Βαν-Ντε-Γουίχε.jpg

Δηλώσεις στο regista.gr έκανε ο Έρικ Βαν Ντε Γουίχε.

Ο ποδοσφαιριστής του Θησέα Αγριάς, μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω κορωνοϊού στη Γ’ Εθνική, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές λόγω της απραξίας.

Αναλυτικά:

“Είναι μια κατάσταση την οποία δεν μπορεί να αγνοήσει κάνεις… Στην εποχή του κορωνοϊού έχουν πληγεί πολλά επαγγέλματα, έτσι και το ποδόσφαιρο!

Έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα… Είναι φυσικό ο αθλητής να χάνει την φυσική του κατάσταση και την φόρμα του εφόσον σταματά το πρωτάθλημα τόσο απότομα και δεν αρκεί η ατομική προπόνηση του καθενός.

Είναι σημαντικό να αναφερθώ και στην ψυχολογία των αθλητών, αφού η κατάσταση παραμένει μετέωρη και δημιουργεί αβεβαιότητα για το προσεχές μέλλον. Τέλος, δεν χρειάζεται να τονίσω εκτενέστερα και τα οικονομικά προβλήματα που μας βασανίζουν, όπως και όλους τους επαγγελματίες,

Σαφώς είναι κατανοητή η δυσκολία για την συνέχιση του πρωταθλήματος -πάντα με ασφαλή μέτρα- διότι το ποδόσφαιρο όπως και όλα τα ομαδικά αθλήματα γίνονται με άμεση ή έμμεση επαφή και αποτελούν κίνδυνο για την διασπορά του ιού.

Όσον αφορά το μέλλον, ελπίζω στην γρήγορη καταπολέμηση του ιού στη χώρα μας, γιατί μόνο τότε θα έχουμε μια ασφαλή ποδοσφαιρική χρονιά χωρίς περαιτέρω διακοπές.”

Επιμέλεια: Στέλιος Τζιουβάκας

Κοινοποιήστε το: