“Στα σχοινιά” και ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την απόφαση για τις ανανεώσεις!

AURA TEO
red nose1

Σαν.. βόμβα “έσκασε” η απόφαση της απόρριψης του αιτήματος των ομάδων της Super League 2 που δεν αδειοδοτήθηκαν, να ανανεώσουν χωρίς περιορισμούς τους ποδοσφαιριστές που είχαν την περσινή χρονιά στο ρόστερ τους. Αυτό δηλαδή που ζητούσαν οι ομάδες -μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός Βόλου- ήταν να μπορούν να προχωρήσουν στις ανανεώσεις που επιθυμούν και να συμπληρώσουν το ρόστερ τους με βάση τους υπάρχοντες περιορισμούς: απόκτηση απεριόριστου αριθμού Ελλήνων ποδοσφαιριστών κάτω των 25 ετών, ξένοι παίκτες κάτω των 23 ετών και συνολικά μόνο τρεις μεταγραφές ποδοσφαιριστών άνω των 25 ετών χωρίς περιορισμούς, είτε πρόκειται για Έλληνες είτε για ξένους.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος των ομάδων, οι συμφωνίες που υπήρξαν για ανανεώσεις θεωρούνται πλέον ως μεταγραφές και θα πρέπει να εμπίπτουν στα παραπάνω κριτήρια. Αυτό δημιουργεί ισχυρό “πονοκέφαλο” σε όλες τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν από την ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός Βόλου.

284509599 5181409178613999 4689180224733990093 n

Τα δεδομένα έχουν ως εξής. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την Παρασκευή τους Να και Πολίτη που ηλικιακά δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα (ξένος κάτω των 23 και Έλληνας κάτω των 25 αντίστοιχα). Ο Ντουάρτε Βαλέντε είναι 22 οπότε ισχύει ότι και με τον Να, την ίδια ώρα που Κατσούκης και Παπακώστας που έχουν ανανεώσει εντάσσονται στην ίδια κατηγορία με τον Πολίτη. Τα πράγματα δυσκολεύουν με τις υπόλοιπες κινήσεις που έχουν ανακοινωθεί. Ο Φίλιπ Χάσεκ είναι 24, επομένως δεν βρίσκεται στην κατηγορία “ξένος κάτω των 23” και προφανώς θα πάρει μία θέση από τις μόλις 3 “χωρίς περιορισμούς”. Ο Μπάτροβιτς είναι 25 οπότε ισχύει και για εκείνον ακριβώς το ίδιο, ενώ έχει ανανεωθεί η συνεργασία με τους Φιλίποβιτς και Ξενοδόχοβ που είναι πάνω από τα 25 (να σημειωθεί ότι δεν είναι σαφές αν οι εν λόγω ανανεώσεις έγιναν εντός χρονικού ορίου, δηλαδή πριν από τη λήξη των συμβολαίων ή θα θεωρηθούν όπως φαίνεται “μεταγραφές”).

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ήδη 4 παίκτες (Χάσεκ, Μπάτροβιτς, Ξενοδόχοβ, Φιλίποβιτς) για τις 3 “ελεύθερες” θέσεις και πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου αν δε βρεθεί κάποια λύση, θα πρέπει να αποφασίσει αν τους κρατήσει ή αν θα στραφεί σε άλλες επιλογές. Να σημειωθεί επίσης ότι συμβόλαιο από πέρυσι έχουν οι Μπαράνκο και Ντα Κάμπο, οι οποίοι δεν είναι σαφές αν υπολογίζονται, δεν εντάσσονται πάντως στους παραπάνω περιορισμούς.

Παράλληλα η ομάδα είχε ήδη συζητήσει και με άλλους παίκτες από πέρυσι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνω των 25, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον δεν μπορεί να ανανεώσει τη συνεργασία της μαζί τους, καθώς δεν υπάρχουν άλλες θέσεις στο ρόστερ! Και μιλάμε για παίκτες όπως ο Μπουτζίκος, ο Σκοπελίτης, ο Παπαδημητρίου και άλλοι, που δεδομένα και για διαφορετικούς λόγους η ομάδα θα ήθελε να τους κρατήσει αλλά δεν μπορεί.

20190610 234550 0000

Όπως γίνεται αντιληπτό επικρατεί αλαλούμ. Το τοπίο είναι αρκετά ασαφές σε όλες τις ομάδες,  την ίδια ώρα που πάρα πολλοί Έλληνες και ξένοι ποδοσφαιριστές της κατηγορίας αναμένεται να μείνουν άνεργοι, καθώς οι ομάδες που έλαβαν άδεια είναι ελάχιστες για να τους… χωρέσουν. Στη Super League είναι δεδομένα σχεδόν απίθανο να βρουν συμβόλαιο, οπότε είτε θα μείνουν.. στο ψυγείο, είτε θα πάνε να παίξουν στη Γ’ Εθνική ως ερασιτέχνες. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για ομάδες και παίκτες, με τα περιθώρια να ανατραπεί η σημερινή απόφαση να φαντάζουν ελάχιστα.

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts